Darrerament la Fundació Gresol s’ha sumat a dues iniciatives que pensem són molt profitoses per les nostres empreses, el territori i el futur de la nostra economia. Tot seguit us en fem cinc cèntims.

Recentment s’ha creat CIVIC Ai una associació sobre temes d’Intel·ligència Artificial que treballa per a què les persones tinguin lliure accés a la IA i perquè el seu desenvolupament i socialització siguin ètics i pel bé col·lectiu.

Aquesta associació ens ha proposat a la Fundació Gresol que ens hi sumem i que formem part del Consell Social. Així que, conscients de la importància que té i que cada cop tindrà més la IA, hem acceptat la invitació. La persona que representarà la Fundació Gresol en aquest Consell Social serà Àurea Rodríguez, experta en temes de tecnologia i que ha entrat a format part de la nostra fundació recentment. L’Àurea, a més, fa poc va ser reconeguda en els XVI Premis Gaudí Gresol en la disciplina de Tecnologia i Innovació.

Des de Gresol i CIVIC Ai ens disposem a treballar conjuntament per potenciar l’impacte positiu de l’IA en l’àmbit econòmic, social i mediambiental, i minimitzar-ne els seus riscos.

Per altra banda, Gresol s’ha adherit al Manifest per una Economia amb Propòsit que es va presentar aquest dimarts 27 de juny a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, on també van assistir 250 representants del sector empresarial català. El manifest convida les companyies i entitats a orientar-se a un propòsit de triple impacte: econòmic, social i ambiental. L’acte va ser promogut per les principals organitzacions empresarials, amb el lideratge de Respon.cat.

El Manifest apel·la a la figura de l’empresari i l’empresària, com una persona amb consciència dels reptes que cal abordar i que vol fer empresa de manera diferent, des d’uns valors humanistes, contribuint al benestar de les persones i a la sostenibilitat, eixos cabdals per a Gresol.

Algunes de les empreses ja aborden els impactes econòmics, laborals, ambientals, socials i de bon govern sota un enfocament de compromís, responsabilitat, sostenibilitat i transparència. L’economia circular, la transició energètica, l’empresa saludable, la gestió de la diversitat, la igualtat de gènere, entre moltes altres matèries, mostren l’evolució que s’està fent des del món corporatiu.

Clara Brull, patrona de la nostra fundació i vicepresidenta de Respon.cat ha estat la persona clau per a que Gresol s’hagi sumat a aquesta iniciativa. 

Descarrega aquí el Manifest.