Dimarts  06 de juny i acompanyats per empresaris i empresàries, socis/es de la nostra fundació, hem fet una visita a ALBA Synchrotron a Cerdanyola del Vallès. ALBA, de 3a generació, es tracta d’un complex d’acceleradors d’electrons per produir llum de sincrotró que permet visualitzar l’estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats.

Actualment, l’ALBA disposa de deu línies de llum operatives que comprenen tant els raigs X tous com els raigs X durs, i que es destinen principalment a les biociències, la matèria condensada (nanociència i propietats magnètiques i electròniques) i la ciència dels materials.

Aquesta gran infraestructura científica genera unes 6.000 hores de llum anualment i està disponible per oferir servei a més de 2.000 investigadors de la comunitat acadèmica i del sector industrial cada any. El Sincrotró ALBA està situat a Cerdanyola del Vallès, a 15 km de Barcelona, i forma part del ‘Parc de l’ALBA’ destinat a convertir-se en un hub internacional del coneixement.

Des de la Fundació Gresol, volem agrair l’atenció rebuda per part de Caterina Biscari, directora del Sincrotró Alba i d’Alejandro Sánchez, Director de la Oficina industrial.