Més de dos-cents empresaris han assistit a la XXIII Jornada Gresol que s’ha celebrat avui a la marina Port Tarraco per debatre sobre Economia, Innovació, Talent i Lideratge
El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova ha comptat amb destacats ponents del panorama empresarial com són el CIO d’ESADE, Ivan Bofarull; el president i CEO del Grup Mediapro, Tatxo Benet; el degà del Col·legi d’Economistes de Barcelona, Carles Puig de Travy; el nou director general d’Energia de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Serena; o el president de la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles, Antonio Abril; entre d’altres.
Tarragona, 24 d’octubre 2024. “Innovació, Talent i Lideratge. Gresol 30 anys” és el lema que ha encapçalat la XXIII Jornada Gresol, organitzada per la Fundació Gresol i que, un any més, ha comptat amb l’estreta col·laboració de la Marina Port Tarraco, Business Pier. La trobada s’ha celebrat aquest dijous 24 d’octubre al Tinglado núm. 1 del Moll de la Costa del Port de Tarragona.
La Jornada Gresol, durant 22 anys ininterromputs, ha promogut espais de debat i d’actualitat econòmica, política, social i ambiental amb convidats de prestigi tant a nivell nacional com internacional, que destaquen per la seva professionalitat i experiència en diversos sectors.
El fòrum econòmic líder a la Catalunya Nova ha reunit un cop més un programa de gran nivell. La Jornada ha arrencat a les 9:15 hores amb l’acte d’inauguració, a càrrec del president de la Fundació Gresol, Emili Correig; el CEO d’Ocibar Marina Port Tarraco, Antonio Zaforteza i el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, qui ha inaugurat oficialment la Jornada Gresol.
Les sessions han començat amb la conferència inaugural a càrrec d’Ivan Bofarull, CIO d’ESADE qui, ha donat el tret de sortida al seguit de conferències amb la xerrada “Construint companyies resilients amb la disrupció”, una intervenció que no ha deixat ningú indiferent. Bofarull ha estat presentat per Montse Adan, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona.
Després de la pausa cafè, a les 11:00h.ha sigut el torn del degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy, qui ens ha fet una anàlisi sobre l’Economia catalana en el context actual. Víctor Costa, periodista i economista, l’ha presentat i ha moderat el debat que s’ha generat després de la seva conferència amb els assistents.
Tot seguit, el president i CEO del Grup Mediapro, Tatxo Benet, ha fet una conferència sobre “Innovació, Talent i Lideratge”, trets característics del Grup Mediapro. Aquesta xerrada ha estat introduïda i moderada per Mireia Oranias, sòcia d’Auditoria de PwC.
Tot seguit, una conferència sobre tecnologia a càrrec d’una de les dones de la nostra regió que més entén de tenologia i innovació, Àurea Rodríguez, a la vegada directora de l’EIT Culture and Creativity SW qui ens ha parlat de “La Tecnologia com a eina de transformació i geoestratègia”. L’encarregat de presentar i moderar l’Àurea ha sigut el regidor delegat de l’Àrea de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de Reus, Josep Baiges.
Les sessions del matí han finalitzat amb una taula rodona presentada i moderada pel subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago J. Castellà. La taula ha sigut en format de tertúlia sobre “l’Estat a Catalunya del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima” i on han intervingut el nou director general d’Energia de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Serena; el fundador i soci – director de dialEc, Jaume Morron i l’expert en Transició Energètica, Xavier Sabaté.
Després de la pausa per dinar i fer networking, s’ha rerpès les sessions de la tarda amb un clar cas d’èxit, que ha comptat amb el president fundador del Grup Alimentari Guissona “BonÀrea”, en Jaume Alsina, qui ha parlat de la seva pròpia trajectòria lligada a la gran evolució d’aquesta companyia. Ha estat presentat pel director general de la Fundació Gresol, en Robert Moragues.
Per últim, la darrera conferència que ha clos la Jornada Gresol ha estat la xerrada “Universidad-Empresa, una cooperación necesaria y mejorable” a càrrec d’Antonio Abril actual president de la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles i qui havia estat, durant 32 anys, secretari general d’Inditex i reconegut expert en Marca. El president d’Honor del Grup Borges, Anton Pont, l’ha presentat i moderat.
Per últim, el president de la Fundació Gresol, Emili Correig, ha valorat molt positivament el desenvolupament de la Jornada, destacant l’alta participació d’assistents i el gran cartell de ponents i experts que han volgut compartir el seu coneixement amb la Fundació Gresol Tot seguit, ha posat punt i final a l’edició d’enguany i ha emplaçat els assistents retrobar-se l’octubre de l’any vinent.
Entitats i empreses col·laboradores
La XXIII Jornada Gresol compta amb l’especial col·laboració d’entitats i empreses que fan possible la trobada, com són: Business Pier Port Tarraco, la Diputació de Tarragona, CaixaBank, Port de Tarragona, PwC, BBVA, Carbonell Figueras, Gicsa Empresa Constructora, Infinitum, Ferrovial Construcción, Mercedes Benz QUADIS Autolica, Logística Costa Dorada, Balaña Eguía, JAC Forklift, H10 Hotels, Digivisión, Clos Galena, Ambulàncies del Tarragonès i Cuadrat Valley.
Gresol, el fòrum econòmic de la Catalunya Nova
La Fundació Gresol és un espai d’intercanvi d’idees, a més d’una excel·lent plataforma que reconeix l’esforç i el talent de destacades personalitats. Avui en dia, s’ha consolidat com un magnífic fòrum econòmic i de debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa prop de 200 empresaris que representen les firmes més importants de la Catalunya Nova.
Fins ara, s’han organitzat 22 edicions d’aquestes jornades, en les quals han participat com a ponents grans protagonistes de la història econòmica i empresarial del nostre país dels darrers 50 anys i on assisteixen al voltant de 300 empresaris i professionals de la província i d’altres indrets de Catalunya, moguts per la possibilitat de fer networking. Gresol s’ha erigit com el fòrum econòmic i de debat més important de la Catalunya Nova.
Sobre Port Tarraco i Business Pier
Port Tarraco és un port de referència per a superiots i gigaiots que naveguen pel Mediterrani. Disposa de 33 amarraments d’entre 45 i 165 metres i proporciona tots els serveis premium personalitzats i de màxima qualitat que requereixen aquest tipus d’embarcacions de luxe. La marina està gestionada per Ocibar, empresa mallorquina especialitzada des de fa més de 30 anys en la gestió de ports esportius, que compte, a més, amb dues marines a Balears, Port Adriano a Mallorca i Botafoc Eivissa.
Business Pier és un centre de negocis d’última generació situat a les instal·lacions de Port Tarraco. Disposa de 13.000m2 d’àrea empresarial distribuïts en 6 edificis amb espais per a empreses que van des dels 60 fins als 300m2 equipats amb les últimes tecnologies. En un entorn únic sobre la mar, alberga la seu d’importants companyies locals i multinacionals.